top of page

Mykonos

Mykonos je společně se Santorini považován za nejvíce větrný ostrov v Řecku. Mimo hlavní sezónu může být tento vítr nepříjemný a studený, nicméně v horkých letních dnech se naopak změní v osvěžující vánek. Totéž platí o moři. V porovnání například s oblíbenou Krétou je zde moře o něco studenější. Jak ale Řekové tvrdí, studená voda udržuje zdraví. Hlavní sezóna na Mykonosu, ostrovu, který byl dle mytologie vytvořen ze zkamenělých těl obrů zabitých Herkulem, začíná přibližně od druhé poloviny května do první poloviny září. Mimo sezonu na Mykonos nedoporučujeme vyjíždět. Většina podniků, restaurací a klubů je zavřená a mimo provoz.



Mykonos je velmi kosmopolitní ostrov, vhodný spíše pro aktivnější trávení dovolené. Nabídne spoustu možností výletů po okolí, zajímavé historické centrum a především spoustu nočních klubů, kterými je proslulý. Ten pravý život zde začíná až po půlnoci, kdy se celé centrum města rozsvítí, přístav se zaplní luxusními jachtami a všichni vyrazí za hudbou a koktejly. Rozhodně doporučujeme zavítat na jedno z nejlukrativnějších míst na celém Mykonosu – Nammos Village (Nammos Beach), jenž je považována za jedno z nejvyhledávanějších míst na trávení volného času. Po vstupu přes hlavní bránu vás bude čekat malá “vesnička” plná luxusních butiků nejznámějších módních značek a následně již restaurace a plážový klub s lehátky. Dalším oblíbeným místem je plážový klub Scorpios Mykonos, vyhledávaný celebritami a světovými DJs. A v případě, že byste si chtěli užít krásné výhledy na západy slunce, vydejte se na místo zvané 180° Sunset Bar. Tento venkovní podnik se tyčí nad starým městem a shlíží do přístavu. K dispozici je spousta místa na posezení u drinku při západu slunce. Staré město (Old Town) nabídne několik zajímavých míst k prozkoumání. Například ikonická pobřežní část Little Venice, která při přimhouření oka (nebo po pár drincích) opravdu vzdáleně připomíná Benátky. Dalším bodem vaší zastávky by měly být též větrné mlýny Kato Mili Windmills, které jsou hned naproti Little Venice.



Za výlet stojí také severozápad ostrova, kde se nachází starý maják Armenistis Lighthouse. Na tomto výběžku jsou krásné panoramatické výhledy a v okolí spousta privátních vil – na Mykonosu mimo jiné velice oblíbený způsob ubytování pro rodiny, větší skupiny nebo partu přátel.


Co se týče ubytování, pro rodiny s menšími dětmi doporučujeme hotel oblíbeného řeckého řetězce Grecotel – Mykonos Blu. Nachází se v lukrativní oblasti u Psarou Beach, pouhých pár kroků od Nammos Village a nabídne rodinné kategorie nebo kvalitní dětský klub včetně dětských menu v restauracích.



Pro ty, kteří vyhledávají větší klid a menší butikové hotely doporučujeme Kivotos Mykonos o pouhých 39 suitech a vilách, který se nachází západně od Grecotelu Mykonos Blu u Ornos Beach. Zaujme svým elegantním designem, jelikož majitelé hotelu jsou velkými fanoušky umění, což se odráží na jednotlivých kategoriích ubytování. Navíc si v hotelu můžete prohlédnout také exhibici současného umění. A pokud jste milovníci historických cestovních zavazadel a kufrů, určitě se dejte do řeči s paní majitelkou, která se o své soukromé sbírce velice ráda rozpovídá.



Pokud plánujete vyrazit ve větší skupině přátel nebo známých, případně jste početnější rodina, zvážit můžete také ubytování v privátní vile, které jsou na Mykonosu velice oblíbené. Přes osobního concierge pak může být k dispozici kompletní servis s transfery, privátním kuchařem a vypůjčením auta počínaje rezervací restaurace, plážovéh klubu nebo výletů konče. Z hlediska lokality je vhodné myslet na místní povětrnostní podmínky. Jižní strana je více chráněna před větrem, oblast Saint Lazaros u Psarou Beach je nejdražší. Vilová oblast u Elia Beach nabídne spoustu hezkých vil s příjemným poměrem cena/výkon, nicméně k moři je to cca 15 minut. Na severozápadě u Agios Stefanos jsou k dispozici novější vilky, které nabídnou krásné výhledy na Mykonos Town, Villos Island a západy slunce.

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kanada

bottom of page